Adsense account aanvragen

Adsense account aanvragen

In een eerder artikel liet ik je zien dat Google Adsense een platform is waarmee je gemakkelijk advertenties op jouw website kunt plaatsen. Je verdient hier geld mee als iemand op de advertenties klikt. In dit artikel laat ik je zien hoe je een Adsense account aanvraagt en waarmee je rekening moet houden.

Hosted versus non-hosted Adsense account

Bij het aanvragen van een Google Adsense account kun je kiezen voor een hosted of non-hosted versie. Het grootste verschil zit in het platform waarop je Adsense wilt draaien. Hosted Google Adsense heb je bijvoorbeeld als je een blog hebt op Blogger of als je advertenties op jouw Youtube video’s wilt plaatsen. Je vraagt het account in dit geval ook aan vanuit de applicatie waar je de advertenties wilt plaatsen. In de meeste gevallen kies je voor een non-hosted versie. Dit is bijvoorbeeld jouw website. Je plaatst dan zelf de code op een door jou gewenste locatie.

Je website moet echt af zijn

De Leukste SprookjesVoordat je een Adsense account aanvraagt moet je er zeker van zijn dat jouw website af is. Google bekijkt namelijk alle aanvragen voor Adsense accounts en beoordelen dan de relevantie van de website voor de bezoeker. Een website die niet af is zal minder gewaardeerd worden door bezoekers en daardoor slecht zijn voor het imago van de adverteerder. Op dat moment zal jouw Adsense account niet toegelaten worden. Je krijgt dan nog wel een kans een herkeuring aan te vragen als jouw website af is. Heb je een blog dan is “af” in dit geval dat de website al even draait en er al een aantal (20 wordt wel eens genoemd) artikelen op de website staan. Maar dit hangt natuurlijk ook af van het onderwerp en het aantal bezoekers dat op je website komt. Besteed dus echt aandacht aan je website waar je Google Adsense op wilt plaatsen.

Doorleef de richtlijnen

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Doorleef de richtlijnen. Google Adsense is streng en als je eenmaal een keer de mist bent ingegaan dan is een mooi verdienmodel weg. Hieronder geef ik je de belangrijkste punten uit de richtlijnen, maar deze lijst is niet uitputtend. Lees de richtlijnen door en check of jij aan alle punten voldoet.

  • Klik nooit op je eigen advertenties
  • Moedig het klikken op advertenties niet aan
  • Verhoog het aantal vertoningen/kliks niet kunstmatig (paid-to-click, vanuit ongewenste e-mails, paginaweergaves via softwareapps)
  • Plaats geen advertenties te dicht bij andere klikbare elementen, om per ongeluk klikken op advertenties te voorkomen
  • Plaats geen advertenties op pagina’s met inhoud die de richtlijnen van Google Adsense schenden (zoals racisme, geweld of 18+ content)
  • Plaats geen advertenties op pagina’s met content waarvan jij geen auteursrecht hebt
  • Plaatst geen advertenties op pagina’s zonder inhoud, zoals inlogpagina’s, uitlogpagina’s, 404-pagina’s

En zo zijn er nog een behoorlijk aantal andere richtlijnen. Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is deze te volgen. Los van het feit dat jij natuurlijk deze richtlijnen voor jouw website ook belangrijk vind. Het gaat er natuurlijk om dat jouw bezoekers de best mogelijke ervaring op jouw website hebben en daarom vaker terugkomen.

One strike and you’re out

Google Adsense Account notificatiesZoals al eerder gezegd. Google is streng. Op het moment dat ze ontdekken dat je je niet aan de richtlijnen houdt krijg je in de meeste gevallen eerst een waarschuwing. Deze krijg je per e-mail, maar zie je ook terug in de notificaties binnen je Adsense account. Volg deze op. Is je account toch geblokkeerd zorg dan dat je het probleem oplost en neem pas daarna contact op met het Google Adsense team. Wees eerlijk over wat er is gebeurd en wat je eraan gedaan hebt om dit op te lossen. Dit is de enige manier om jouw account wellicht weer terug te krijgen. Het is natuurlijk beter om dit traject te vermijden.

Samenvattend

  • Zorg dat je website af is met voldoende content
  • Doorleef de Google Adsense richtlijnen
  • Is je Adsense account geblokkeerd dan is de kans groot dat deze niet meer wordt hersteld

Jouw ervaringen met Google Adsense

Wat zijn jouw ervaringen met Google Adsense? Heb jij opmerkingen gekregen van Google of is jouw account zelfs geblokkeerd? Deel je ervaringen met de lezers via de reacties. Dank je wel.

Adsense account aanvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geef je hiervoor toestemming. Kies 'Instellingen wijzigen' voor meer informatie.
Annuleren