Adsense: de best betaalde nichemarkten

Adsense nichemarkte geld verdienen

adsense nichemarkten

Je kunt Google Adsense inzetten op eigenlijk alle websites, voor zover ze natuurlijk niet ingaan tegen de richtlijnen van Google. Hier heb ik in een eerder artikel al aan gerefereerd. Dit zijn bijvoorbeeld websites over racisme, geweld of sites met specifieke content voor volwassenen. Sites over kansspelen mogen wel, maar met bepaalde restricties. Los daarvan bepaalt het onderwerp van de website vaak hoe geschikt deze is om via Google Adsense geld te verdienen. Om

Inschatten of je aan Google Adsense geld kunt verdienen

in te schatten of Google Adsense geschikt is kun je het beste zoekwoordonderzoek doen. Aan de hand van bijvoorbeeld de Google Adwords Zoekwoordplanner kun je inschatten hoe vaak jouw website gevonden kan worden en wat je aan advertenties op je site kunt verdienen. Dit is echter nog maar een deel van de inschatting. Het tweede deel bestaat uit de overige interesses van jouw bezoekers. Aan de hand van websites die zij eerder bezocht hebben wordt ook bepaald waar interesses liggen. Zo kun je best op een website over kinderliedjes advertenties zien voor reizen, kleding of speelgoedwinkels.

De best betaalde zoekwoorden voor Google Adsense

Binnen de Google Adwords Zoekwoordplanner kun je inschatten hoe vaak gezocht wordt op de zoektermen die voor jouw website relevant zijn. Binnen deze zoekwoordhulp kun je ook zien wat de prijs is om op zo’n woord bovenaan te staan in Google. Dit is niet 1-op-1 de prijs die betaald wordt voor een klik op een Adsense advertentie, maar het geeft een inschatting. Hieronder lees je de top 10 nichemarkten (in willekeurige volgorde) waar de hoogste uitbetaling in Adsense in 2015 op was

 • Online marketing (bloggen, SEO, websites maken)
 • Effectenhandel
 • Zakelijke dienstverlening
 • Webhosting
 • Mode
 • Reizen en toerisme
 • E-commerce
 • Goede doelen
 • Ooglaseren
 • Verzekeringen

Zoekwoordonderzoek voor Adsense nichemarkten

Hoe doe je dan zoekwoordonderzoek voor Adsense. Je maakt hiervoor een account aan op Google Adwords. Heb je dit al, dan kun je uiteraard deze gebruiken. Ga daarna naar Hulpprogramma’s en klik op Zoekwoordplanner. Hier kun je de woorden invoeren waarvan jij verwacht, of waarvan je in Search console gezien hebt dat jouw pagina op gevonden wordt. Aan de hand van de genoemde CPC kun je een inschatting maken van de winstgevendheid van jouw website.

Samenvattend

 • Niet elke advertentie in Google Adsense levert hetzelfde bedrag aan inkomsten op
 • Door zoekwoordonderzoek kun jij achterhalen welke nichemarkten het meest rendabel zijn

Hoeveel verdien jij aan Google Adsense?

Wat zijn jouw ervaringen met Google Adsense? In welke niche zit je en is daar goed geld te verdienen? Weegt het op tegen de inspanning die je ervoor doet? Deel je kennis via de reacties op dit artikel.

Adsense: de best betaalde nichemarkten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geef je hiervoor toestemming. Kies 'Instellingen wijzigen' voor meer informatie.
Annuleren