Adsense: snel online geld verdienen

Adsense geld verdienen met google

Google Adsense is een van de snelste en makkelijkste manieren om als eigenaar van een website geld te verdienen. Als je een website hebt meld je je aan bij het netwerk en na validatie van je website plaats je een stukje code waarmee websites worden geserveerd. Voor elke keer dat er op een advertentie wordt geklikt verdien jij geld. In een serie van vijf artikelen laat ik je zien wat Google Adsense is, hoe je je aanmeldt, welke regels en richtlijnen er zijn en geef ik je natuurlijk tips hoe je het meeste geld verdient via dit verdienmodel.

Wat is Google Adsense

google adsense logoGoogle Adsense is een advertentieplatform dat jij kunt gebruiken om advertenties op jouw website te plaatsen. Google is daarbij de intermediair tussen een groot aantal advertentienetwerken en de websites waarop ze geplaatst worden. Jouw website bijvoorbeeld. Een van de fijne kenmerken is dat Google Adsense advertenties plaatst op basis van de inhoud van jouw website en de voorkeur van de bezoekers (op basis van overig surfgedrag). Er is dus een grote mate van relevantie in de advertenties, waardoor de kans dat iemand hierop klikt groter wordt. Google verdeelt de inkomsten van de tussen jou en hen. Google keert jou 68% van de advertentie-inkomsten uit en houdt zelf 32%.

Naast Google Adsense voor websites kun je Adsense ook gebruiken voor bijvoorbeeld advertenties op Youtube video’s of games.

CPC als verdienmodel

Google Adsense werkte op basis van CPC (op een enkele CPM campagne na). Dat staat voor Cost Per Click. Dit betekent dat jij betaald wordt op het moment dat iemand op een advertentie op jouw website klikt. Andere bekende vormen van verdienmodellen op advertenties zijn CPM (Cost Per Mille), waarbij je betaald krijgt per 1000 vertoonde advertenties, of CPA (Cost Per Action) waar je betaald krijgt per lead of aankoop. Om zoveel mogelijk te verdienen met een CPC netwerk is het dus zaak zo relevant mogelijk te zijn en de CTR (Click Through Rate), ofwel klikpercentage, zo hoog mogelijk te maken. Dit doe je door relevantie in je advertenties. Natuurlijk helpt het ook om veel bezoekers te hebben.

Kun je rijk worden met Adsense?

Je kunt rijk worden met Google Adsense. Echter je moet er wel wat voor doen. Bij Google Adsense wordt je betaald per klik op een advertentie. De waarde van die klik hangt af van het bedrag dat de adverteerder met Google heeft afgesproken. Dit kan uiteenlopen van 1 cent tot bijvoorbeeld 25 euro. Dit hangt weer af van hoeveel de adverteerder denkt te kunnen verdienen aan de persoon die op de advertentie klikt en de concurrentie op de achterliggende zoektermen. Iemand die klikt op een advertentie over het afsluiten van een autoverzekering levert Google bijvoorbeeld meer dan 20 euro op, jou dus meer dan 14 euro. Een advertentie over bolletjes grijze wol levert Google wellicht maar 0,10 euro op en jou dus 0,07. Om een inschatting te maken van jouw inkomsten kun je de volgende rekensom maken:

Paginaweergaves * doorklikratio * (Waarde * 0,68) = verdiend bedrag

Het aantal paginaweergaves kun je inschatten aan de  hand van Google Analytics. De doorklikratio ligt voor de gemiddelde website tussen 1 en 2%. De waarde van de advertenties is het lastigst te bepalen. Een inschatting hiervan kun je maken door te kijken naar wat advertenties op gerelateerde zoektermen aan jouw website op Adwords kosten. Je mist hierbij de input die Google Adsense krijgt door het surfgedrag van de bezoeker, maar geeft je een eerste inschatting. Heb je eenmaal je Google Adsense account draaien, dan kun je de inzichten over CTR en waarde het beste uit dit account halen.

Google is streng

Google Adsense is streng. Google Adsense is gebaat bij een goede relatie met de adverteerders. Zij willen graag dat kliks op hun advertenties iets opleveren. Ze betalen er immers voor. Dat houdt in dat Google streng is naar de adverteerders. Websites moeten kwalitatieve content aanbieden en het klikken op de advertentie moet vanuit de interesse van de bezoeker komen. Je mag dus uiteraard niet op je eigen advertenties klikken, maar ook bezoekers niet vragen om dit te doen. Google Adsense heeft een behoorlijk lange policy gemaakt waarin al deze punten staan vermeld. Hou je je hier niet aan dan krijg je in veel gevallen eerst een waarschuwing, en ga je daarna alsnog in de fout dan wordt je account verwijderd. Je bent dan al je verdiende geld kwijt (dit gaat terug naar de adverteerders) en de kans dat je account hersteld wordt of je een nieuw account kunt openen is klein.

Samenvatting

  • Google Adsense is een advertentieplatform voor onder andere websites
  • Je wordt betaald aan de hand van kliks op de advertenties
  • Hou je aan de richtlijnen die Google Adsense stelt

Jouw ervaringen met Google Adsense

Gebruik je al Google Adsense en zo ja wat zijn je ervaringen? Of maak je gebruik van een alternatieve manier om geld te verdienen aan je website of blog? Deel alsjeblieft je ervaringen in de reacties op dit artikel.

Adsense: snel online geld verdienen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geef je hiervoor toestemming. Kies 'Instellingen wijzigen' voor meer informatie.
Annuleren