Affiliate Marketing als verdienmodel

Met affiliate marketing plaats je advertenties van bedrijven op jouw website. Als iemand op zo’n advertentie klikt, en dan de gewenste actie uitvoert krijg jij daarvoor betaald. Die gewenste actie kan heel divers zijn. Je kunt betaald worden voor het klikken op de advertentie, als de bezoeker zijn e-mailadres achterlaat, een formulier invult, zijn cv upload, maar meestal is het als de bezoeker iets koopt bij het bedrijf waarvoor jij adverteert. Hoe je het meest uit affiliate marketing haalt vertel ik je in dit artikel.

Voor affiliate marketing hoef je geen website te hebben

Hoewel het overgrote deel van affiliate marketing via websites loopt kun je ook via andere media geld verdienen. Heb jij bijvoorbeeld een nieuwsbrief dan kun je hierin ook een affiliate link opnemen om zo jouw lezers van de nieuwsbrief op een fantastisch product te attenderen. Een andere veelgebruikte manier op dit moment is om social media in te zetten voor de verkoop van producten en diensten. Je plaatst dan een berichtje, en neemt daarin de link op naar het product of de website van de adverteerder. Natuurlijk neem je daarin wel jouw affiliate code op.
Wil jij een mailinglist opzetten voor jouw website, webshop of gewoon voor jouw club of vereniging? Neem dan een account bij YourMailingListProvider. Meld je direct aan met de code E1BH61. Probeer het gratis. Bevalt het, en neem je daarna een betaald abonnement, dan krijg je daar levenslang 15% korting over. Dat is snel verdiend!

Een affiliate webshop

Heb je veel advertentieruimte beschikbaar dan kun je er ook voor kiezen om de producten van een adverteerder op te nemen via een productfeed. Je maakt dan van jouw website als het ware een etalage voor de adverteerder. Als een bezoeker dan op een product klikt om het te kopen gaat deze naar de website van de adverteerder en als hij dan het product aanschaft verdien jij commissie.

Do’s and don’ts van affiliate marketing

Wat moet je wel doen:
  • Schrijf je eigen unieke tekst rondom het product of de dienst die je verkoopt
  • Kies een product om te verkopen dat aansluit bij jouw website
  • Koop het product dat je verkoop eerst zelf, je kunt dan precies vertellen hoe het proces werkt, en je kunt meteen een review schrijven. Dat werkt erg goed.
Wat moet je niet doen:
  • Plaats niet teveel advertenties op jouw website. Teveel advertenties schrikt mensen af, en je site lijkt er minder betrouwbaar door.
  • Gebruik geen website template waar geen ruimte is ingericht voor advertenties. Daardoor lijken advertenties geforceerd. Kies liever voor een template waarbij een advertentie past in jouw website.
  • Denk vooral niet te gemakkelijk over affiliate marketing. Je kunt met die verdienmodel veel geld verdienen, maar als dat zomaar ging was iedereen al rijk.
Heb ik je kunnen overtuigen dat affiliate marketing ook voor jou interessant is dan heb ik hier een lijstje met affiliate netwerken waarmee jij direct aan de slag kunt. Meld je direct aan en start met geld verdienen!
Affiliate Marketing als verdienmodel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geef je hiervoor toestemming. Kies 'Instellingen wijzigen' voor meer informatie.
Annuleren