Artikel Marketing: bouw aan jouw online identiteit

Artikel marketing is een veel misbruikte manier om aan backlinks te komen. Het idee is om zoveel mogelijk content de wereld in te helpen naar sites waar niemand naar kijkt om zo Google ervan te overtuigen dat veel mensen jouw website waarderen. Artikel marketing is echter veel meer en kan echt iets voor jou en je website betekenen. Je kunt er namelijk jouw expertise op een “gemakkelijke” manier mee tonen aan de wereld.

Hoe werkt Artikel Marketing dan?

Bij artikel marketing plaats je door jouzelf geschreven artikelen over onderwerpen waar jij veel vanaf weet (dit is essentieel!) op plaatsen waar jou doelgroep komt. Dit kunnen fora zijn, maar je kunt ook denken aan gastartikelen op blogsites. Voor online marketing kun je bijvoorbeeld denken aan Frankwatching en Marketingfacts. Als je hier een artikel mag plaatsen ben je gegarandeerd van veel kijkers en vaak ook veel direct verkeer naar jouw website! Daarnaast zijn er veel websites waar je over allerhande onderwerpen artikelen kunt indienen. Dit worden artikel directories genoemd. Bij deze laatste moet je vooral kijken naar directories die goed gevonden worden in Google en (daarmee) veel bezoekers hebben. Je wilt natuurlijk wel dat mensen lezen wat jij te schrijven hebt.

Nederlanse artikel directories

Er zijn vele nederlandse artikel directories. Hieronder een lijstje. Heb je ervaring met een van deze of ken je nog een goede plaats deze dan in de comments!

Geld verdienen met het schrijven van artikelen

Naast dat je bouwt aan (h)erkenning van jouw expertise kun je ook geld verdienen aan artikel marketing als je je artikelen plaatst op artikel directories. Denk niet dat je er meteen rijk van wordt, maar goed, het kan een leuk extraatje opleveren. De manier waarop is een beetje afhankelijk van de artikel directory. Hierbij wordt gebruik gemaakt van AdSense campagnes of van de mogelijkheid om affiliate links te plaatsen. Elke keer dat hierop wordt geklikt verdien je (potentieel bij affiliatelinks) geld. Let er wel op dat je artikel geen verkooppraatje wordt, want daarvoor kwamen mensen in eerste instantie niet op je artikel.

Hulpmiddelen voor artikel marketing

Wees je ervan bewust dat Artikel Marketing een tijdrovend karwei is, waarbij het succes afhangt van jouw kennis en kunde om jouw doelgroep te overtuigen van jouw expertise waarover jij schrijft. Dat zal de mate bepalen waarin jouw website ook echt bekeken gaat worden. Er zijn tools die jou kunnen helpen artikel marketing gemakkelijker te maken. Kijk hierbij vooral door de branieschopperij en bijbehorend taalgebruik heen. Let vooral op de kansen die het jou wel biedt! Hieronder 2 tools die nuttig kunnen zijn:
Unieke Artikel Generator: Deze tool kun je gebruiken om inspiratie op te doen over specifieke onderwerpen waarover je kunt schrijven. De tool claimt op basis van alleen een onderwerp meerdere voor zoekmachines unieke artikelen te genereren. Gebruik dit als basis, maar vergeet vooral niet jouw expertise hier een plekje in te geven.
Artikel Tornado: Deze handige tool kun je gebruiken om meerdere unieke varianten van jouw artikel te genereren. De tool claimt honderden voor zoekwoorden unieke artikelen te kunnen maken en deze direct op artikel directories te plaatsen, maar wees daar voorzichtig mee. Gebruik vooral de meest nuttige “kopieen” om op door jou gewenste directories te plaatsen. Je kunt met deze tool dus op een gemakkelijke en snelle manier jouw expertise delen op verschillende plaatsen. Probeer deze tool risicoloos, er is een volledige niet tevreden geld terug garantie!

artikel-marketing-artikel-tornado

Ken jij zelf nog handige tools en tips plaats deze dan in de reacties op dit artikel!

Artikel Marketing: bouw aan jouw online identiteit

2 gedachten over “Artikel Marketing: bouw aan jouw online identiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geef je hiervoor toestemming. Kies 'Instellingen wijzigen' voor meer informatie.
Annuleren