De optimale Youtube seo ranking

Youtube SEO ranking

Dat Youtube populair is zal je niet zijn ontgaan. Dat deze video website de tweede grootste zoekmachine van dit moment is is wellicht wel nieuw voor je. En daarin sta je niet alleen. Slechts weinig mensen optimaliseren hun video’s zodat ze gemakkelijk gevonden worden. In dit artikel laat ik je zien hoe je jouw Youtube SEO ranking optimaliseert en daarmee zowel binnen Youtube als Google hoog zal scoren in de zoekresultaten.

Youtube video seo ranking infographic

Om te beginnen een mooie infographic van Martin Missfeldt van tagSeoBlog. Hierin geeft hij grafisch weer welke Youtube SEO ranking factoren voor Youtube er zijn en wat hun relatief belang is. Onder de infographic een toelichting.Youtube SEO ranking

On-video seo ranking

De meeste invloed bij het behalen van een hoge ranking in de zoekmachine van Youtube heb je op de video zelf. De twee veruit belangrijkste factoren zijn de titel en de keyword relevantie. Dit zijn de gegevens die als eerste gezien worden en bepalen of een video bekeken wordt. Verder helpt het als de video van hoge kwaliteit is en je gebruikt van een transcript van de tekst op de video.

De invloed van de gebruiker

Een van de allerbelangrijkste factoren om hoog in Google te komen is het aantal keer dat een video bekeken wordt. Natuurlijk gaat dat niet zomaar, maar zorg er in ieder geval voor dat jouw video geoptimaliseerd is en promoot de video waar je maar kan. Het helpt ook om de video te embedden op jouw eigen website. De bekijkers op jouw pagina tellen ook mee voor de populariteit. Verder speelt in deze categorie een rol of een gebruiker nog eens terugkomt en dat er reacties op jouw video worden achtergelaten.

Aanbevelingen

Net als bij de zoekmachine van Google tellen aanbevelingen en het delen van de video voor een heel groot deel mee. Denk bij aanbevelingen aan het krijgen van duimpjes omhoog, dat je video in een lijst wordt opgenomen of als favoriet voor de kijker wordt gemarkeerd. Het delen via social media behoeft natuurlijk geen verdere uitleg.

De invloed van jouw kanaal op de Youtube seo ranking

Tot slot moet je ook de kracht van jouw kanaal niet onderschatten. Youtube hecht veel waarde aan de betrouwbaarheid van een kanaal. Heb je bijvoorbeeld veel leden, worden je video’s vaak bekeken en komen jouw video’s voor op playlists van kijkers. Allemaal factoren die meespelen hoe snel jouw video hoog gaat scoren. Daarnaast is het belangrijk dat jouw kanaal een eigen thema heeft. Hierdoor zie Youtube de focus en zul jij sneller als autoriteit worden gezien.

Hoe goed scoren jouw video’s op seo?

Heb jij een kanaal op Youtube en staan daar veel video’s op. Kijk dan eens goed naar de factoren beschreven in dit artikel. Heb jij aan alle aspecten gedacht? Er is vast nog wel iets te verbeteren. Heb je verbeteringen doorgevoerd, dan ben ik bijzonder benieuwd naar jouw ervaringen. Laat het me graag weten!

PS. Wil jij geld verdienen met Youtube? Klik dan even hier

PPS. Om in stijl af te sluiten nog even een Youtube filmpje over het ranken van video’s op Youtube.

De optimale Youtube seo ranking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geef je hiervoor toestemming. Kies 'Instellingen wijzigen' voor meer informatie.
Annuleren