Handleiding Google Tag Manager installeren

Met een tag management systeem (tms) kun je heel gemakkelijk Google Analytics op jouw website installeren. Een van de handigste pakketten hiervoor is Google Tag Manager of ook wel GTM genaamd. Niet alleen is dit pakket gratis, ook biedt het hele handige opties om zowel Google Analytics, maar ook Adwords, Doubleclick en andere diensten te integreren. In dit artikel laat ik je kennismaken met een aantal bronnen waar jij gemakkelijk leert met Google Tag Manager te werken en jouw website zo goed en efficiënt mogelijk door te meten.

Google Tag Manager V2

Let erop dat Google Tag Manager in de afgelopen jaren ontzettend is doorontwikkeld door Google. Veel van de bronnen die je helpen met het installeren van het tag management systeem zijn nog gebaseerd op een vorige versie. De laatst opgeleverde versie is Google Tag Manager V2. Hierin is niet alleen de hele interface veranderd, ook zijn de namen van een aantal functies aangepast.

Google Tag Manager V2 containerEen kort overzicht van de belangrijkste wijzigingen (voor als je al bekend was met de eerste versie) en nieuwe elementen :

  • De interface is verbeterd
  • Rules heten nu triggers
  • Macros heten nu variables
  • All Pages is nu een ingebouwde tag firing condition

En nog veel meer. Voor een compleet overzicht verwijs ik graag naar de website van Seer Interactive.

[bol_product_links block_id=”bol_557f43d1484b3_selected-products” products=”9200000036116303,9200000034633671,1001004006736926″ name=”google analytics” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”540″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Hulp bij Google Tag Manager installeren

Wil je Google Tag Manager leren of loop je tegen iets aan dan zijn er een aantal handige bronnen. Hieronder een lijstje:

  • Google Tag Manager installeren: Handige stap voor stap handleiding voor de meeste features.
  • GTM tips van Simo Ahava: Expert op het gebied van GTM geeft tips en helpt bij geavanceerde instellingen
  • Google Tag Manager Crash Cours: Install tracking easily: Zeer uitgebreide introductie in tag management en praktische voorbeelden via video’s via gtmtraining.com. (NB. Deze cursus was oorspronkelijk voor versie 1.0 van GTM. De cursus is nu inmiddels deels vernieuwd. Het is nog steeds een zeer leerzame cursus, maar ik zou wachten op een aanbieding of wachten op de cursus voor versie 2.0)

Wat is jouw favoriete bron van informatie als jij Google Tag Manager instelt om het meeste uit jouw website te halen? Deel jouw tips en trucs via de reacties. Dank je wel!

Handleiding Google Tag Manager installeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geef je hiervoor toestemming. Kies 'Instellingen wijzigen' voor meer informatie.
Annuleren