Je Adsense account in goede conditie houden

adsense account in goede conditie

Mijn belangrijkste tip voor het gebruik van Google Adsense is om vrienden te blijven met Google. Volg de richtlijnen en houd altijd jouw bezoeker in gedachten bij het plaatsen van content en advertenties. Doe je dit dan zal het niet zo moeilijk zijn om aan de richtlijnen te blijven voldoen. In dit artikel nog een paar handige tips om jouw Adsense account in goede conditie te houden.

Lees de meldingen en volg adviezen op

Google Adsense Account notificatiesIs er iets aan de hand met jouw Google Adsense account dan deelt Google dit met je. Dit doen ze door een e-mail te sturen naar het e-mailaccount dat je gekoppeld hebt aan je Google Adsense account en door een melding in jouw berichtenbox te plaatsen. Deze berichtenbox vind je rechtsbovenin jouw account. Kijk regelmatig of hier een bericht staat en onderneem, indien nodig, direct actie. Door een pro-actieve houding weet Google dat je serieus bezig bent. En krijg je een melding, controleer dan direct al jouw websites op dit punt. Zo weet je zeker dat jouw Adsense account in goede conditie blijft.

Hou je aan de kwaliteitsrichtlijnen van Google Adsense

Om te voorkomen dat je een melding of zelfs straf krijgt van Google heeft Google ook een aantal kwaliteitsrichtlijnen voor webmasters opgesteld. Deze zijn opgesteld met het oog op bezoekers en adverteerders. Deze kwaliteitsrichtlijnen gaan over ontwerp en inhoud, techniek en kwaliteit. De inhoudsrichtlijnen gaan voornamelijk over unieke en relevante content, juiste schrijfwijze en correcte html-codes. De technische richtlijnen gaan over het kunnen crawlen van de website door zoekmachines, het hebben van een robots.txt bestand en snelheid bij het laden van de pagina’s. De kwaliteitsrichtlijnen gaan tot slot over het voorkomen van het gebruik van trucjes om bezoekers te manipuleren, waardevolle content en het voorkomen van hackpogingen. Alles met het ultieme doel om een geweldige relevante website te maken voor bezoekers, niet voor zoekmachines.

Samenvattend

  • Lees meldingen van Google Adsense en volg ze op
  • Hou je aan de kwaliteitsrichtlijnen van Google
  • Maak een website voor bezoekers en niet voor zoekmachines

Welke adviezen heb jij van Google gekregen?

Heb jij weleens een melding van google gekregen over jouw Adsense account? Zo ja, waar ging die over en kon je het gemakkelijk oplossen? Laat het weten via de reacties.

Je Adsense account in goede conditie houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geef je hiervoor toestemming. Kies 'Instellingen wijzigen' voor meer informatie.
Annuleren