Kies de beste domeinnaam

domeinnaam

de beste domeinnaamBegin je een (nieuwe) website dan is een van de eerste dingen waarover je nadenkt welke domeinnaam je hiervoor wilt gebruiken. Helaas zijn heel vee domeinnamen al in gebruik, maar ben je een beetje creatief dan kun je zeker slagen. Maar waar moet de ideale domeinnaam nu aan voldoen. In dit artikel een aantal tips om de beste domeinnaam voor jouw website te kiezen.

Zoekwoorden in je domeinnaam?

In het verleden was het voor zoekmachines als Google prettig als je zoveel mogelijk jouw zoekwoorden in je domeinnaam opnam. Hierdoor werd je goed gevonden. Tegenwoordig is dat veel minder belangrijk. Google heeft de kracht van zoekwoorden in domeinnamen al sterk verminderd en de verwachting is dat dit tot een minimum beperkt gaat worden. Het is daarom belangrijk een domeinnaam te kiezen die pakkend is, en mensen onthouden. Dat kan best een domein zijn waar zoekwoorden instaan, maar het mag ook best jouw bedrijfsnaam zijn.

Is het goed om streepjes in je domeinnaam te hebben?

Voor Google maakt het niet uit of je streepjes in je domeinnaam hebt. Zowel met als zonder worden evengoed gevonden. Je moet dus kijken naar jouw bezoeker. Welke domeinnaam zouden zij beter onthouden en vaker op terugkomen. Daarbij is het ook onverstandig om voor een domeinnaam met streepjes te kiezen als een website met dezelfde domeinnaam, maar dan zonder streepjes al bestaat. De kans is dan groot dat bezoekers op de site van de “concurrent” terechtkomen. Heb je de mogelijkheid om beide varianten vast te leggen, doe dit dan ook!

Goede en goedkope domeinen en webhosting

Kies voor logica in je domeinnaamextensie

Voor Google maakt het niet zoveel uit welke extensie je kiest voor je domeinnaam. Primair kijkt deze zoekmachine naar de inhoud van de website. Toch is het verstandig wel enige logica te gebruiken. Heb je een Nederlandse website, kies dan voor .nl en heb je een internationaal georiënteerde website ga dan voor .com. Is het mogelijk om bij jouw gewenste domeinnaam ook andere extensies te registreren doe dit dan ook. Op deze manier kunnen jouw concurrenten jouw domeinnaam niet claimen.

Hieronder nog een leuke video over het kiezen van de naam voor jouw website:

Mijn eigen domeinnaam even onder de loep

Als ik mijn eigen domeinnaam naast deze 3 uitgangspunten leg dan heb ik juist gekozen door een merknaam te nemen in plaats van een domein met zoekwoorden, heb ik voor de juiste extensie gekozen, maar heb ik niet geluisterd naar de tip over het streepje. Zeker omdat de website zonder het streepje ook bestaat (en dan uiteraard bedoeld is als website over het spelletje mastermind). Toch is dit voor mij niet nadelig geweest, ik merk dat er weinig verkeer over het spelletje op mijn website komt en mijn artikelen goed geranked worden.

Wil je meer tips, lees dan even deze 20 tips bij het kiezen van een domeinnaam van de Ondernemersraad.

Kies de beste domeinnaam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geef je hiervoor toestemming. Kies 'Instellingen wijzigen' voor meer informatie.
Annuleren