Meer fans op Facebook

meer-fans-op-facebook, copyright foto: Reuters

meer-fans-op-facebook, copyright foto: ReutersOm iemand fan te laten worden van jouw fanpage moet deze persoon op de “vind-ik-leuk” knop klikken. Om dat te doen moet je deze persoon iets bieden waardoor hij het leuk vindt om aan jouw fanpage gekoppeld te worden, en daarmee updates van jouw pagina in zijn tijdlijn te ontvangen. Mensen doen dit met verschillende redenen. Ze kunnen jouw merk leuk vinden, jouw updates graag willen volgen, kans maken op een prijs of bijvoorbeeld exclusieve content ontvangen. Houd hier rekening mee als je meer fans op Facebook wilt krijgen!

Meer fans op Facebook betekent niet automatisch meer kwaliteit

Er zijn verschillende manieren om meer fans op jouw fanpage te krijgen. De makkelijkste manier is om er voor een paar euro duizenden te kopen. Het nadeel daarvan is echter dat dit veelal buitenlandse fans zijn die nooit voor interactie zullen zorgen. Hierdoor neemt in de ogen van Facebook de waarde van jouw fanpage af. Om meer fans op Facebook te krijgen is het dus verstandiger om je op de kwaliteit van jouw fans te richten.

Begin bij jouw eigen connecties

De makkelijkste manier om meer kwalitatief goede fans op Facebook te krijgen is door mensen uit te nodigen waarmee je al een band hebt. Daarbij kun je denken aan jouw vrienden op jouw persoonlijke profiel, familie, kennissen, en natuurlijk klanten. Met deze groep heb je vaak al een behoorlijke basis om verder te bouwen.

Meer fans op Facebook via jouw bedrijfswebsite

Je kunt jouw website ook inzetten als middel om meer fans op Facebook te krijgen. Een van de meest effectieve manieren hiervoor is het plaatsen van een like-box op jouw homepage. Bezoekers zijn dan al op jouw website, zien jouw content, en kunnen met 1 druk op de knop jouw pagina “liken”. Een andere goede manier is om de like-knop op de bedanktpagina van jouw formulieren te plaatsen. Mensen die een formulier invullen zijn vaak al in een positieve stemming, en zullen daarom vaker op de like-button drukken.

Benader jouw contacten via e-mail

Je kunt ook meer fans op Facebook krijgen door jouw e-mailcontacten uit te nodigen per e-mail. Zij krijgen dan een uitnodiging waarmee ze direct op de like-knop kunnen klikken. Vind je dit te veel op spam lijken, zet dan de like-knop in de handtekening van jouw e-mail en bij elke mail die je verstuurt krijgt de ontvanger de uitnodiging om jouw fanpage leuk te vinden.

Wees actief op sociale media

Wil je meer fans op Facebook dan is het verstandig zelf ook actief te zijn op social media. Maak via Twitter, LinkedIn en Facebook bekend dat je een fanpage hebt, en reageer ook vooral op andere fanpages. Dit laatste zorgt er niet alleen voor dat je bekend raakt, maar ook dat jouw fanpage verschijnt op andere fanpages. Hierdoor wordt jouw fanpage makkelijker gevonden.

Andere manieren om meer fans op Facebook te krijgen

Er zijn nog vele andere manieren om meer fans op jouw fanpage te krijgen. Je kunt jouw fanpage vermelden op alle offline media die je gebruikt, zoals poster of jouw visitekaartje. Een andere manier is om een wedstrijd uit te schrijven op Facebook. Dit laatste kan heel veel fans opleveren, maar houd je hierbij vooral aan de regels van Facebook. Doe je dit niet dan is de kans aanwezig dat jouw fanpage zonder vooraankondiging wordt verwijderd.

Lees voor meer details over het krijgen van meer fans op Facebook vooral het boek Scoren met Facebook marketing van Peter Minkjan. Hij laat gedetailleerd zien hoe de bovengenoemde stappen werken. Ook laat hij je zien hoe je volgens de richtlijnen van Facebook een wedstrijd uitschrijft.

[bol_product_links block_id=”bol_511a302ed7f4a_selected-products” products=”9200000010133665,1001004011620874″ name=”facebook marketing” sub_id=”” background_color=”FFFFFF” text_color=”0000FF” link_color=”000000″ border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″]

O ja, vergeet ook vooral mijn eigen fanpage niet te liken. Dank je wel daarvoor.

Meer fans op Facebook

2 gedachten over “Meer fans op Facebook

  1. Hallo Peter,

   Het hangt van het doel af wat je met je fans wilt. Er zijn mensen die het stoer vinden om veel fans te hebben. Ook kan het zijn dat veel fans hebben de drempel lager maakt voor anderen om ook fan te worden (mensen sluiten zich sneller aan bij populaire fanpages). Als het gaat om interactie en conversie met je fans dan werkt het zeker niet. Deze fans zijn soms computerprofielen, soms mensen die betaald krijgen om fan te worden. Deze hebben geen feeling met jouw pagina of product. Je moet dus niet verwachten dat je opeens leuke discussies gaat krijgen of meer van jouw producten gaat verkopen.

   Het is dus aan jou om de keuze te maken of je fans inkoopt. Persoonlijk zou ik het niet doen…

   Met vriendelijke groet,

   Erik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geef je hiervoor toestemming. Kies 'Instellingen wijzigen' voor meer informatie.
Annuleren