Mijn favoriete WordPress plugins

favoriete wordpress plugins

favoriete wordpress pluginsWordPress plugins maken jouw leven gemakkelijker! WordPress is een erg prettig cms om websites in te maken. Vooral voor de wat kleinere ondernemer biedt het veel kansen om snel een mooie website te maken zonder dat je een grote investering hoeft te doen of een groot bureau hoeft in te huren. De basis van WordPress biedt al veel moois. Maar met plugins voeg je net die extra functionaliteit toe die jou het leven makkelijker maakt. En daarmee meer tijd aan je passie kunt besteden. In dit artikel geef ik je een overzicht van mijn favoriete wordpress plugins.

Mijn top 5 favoriete WordPress plugins:

 1. Yoast SEO
  Wil je gevonden worden in Google dan is deze plugin essentieel. De plugin helpt je om teksten voor je website leesbaar te maken voor zowel jouw bezoeker als voor Google. Daarnaast krijg je handvaten om de structuur van je website te optimaliseren.
 2. Jetpack
  Jetpack is een WordPress plugin die is ontwikkeld door de mensen achter wordpress.org. Het biedt je een heel scala aan opties, zoals het bepalen welke widgets zichtbaar zijn op welke pagina, het automatisch publiceren van jouw artikelen op social media, het plaatsen van contactformulieren, het snel kunnen laden van afbeeldingen op jouw website en het beschermt je tegen hackers.
 3. Mailpoet Newsletters
  Mailpoet is een plugin waarmee je gratis e-maillijsten aanmaakt van mensen die zich hebben aangemeld op je website. Je kunt deze mensen periodiek mailen met relevante informatie zodat ze weer terugkomen op jouw website.
 4. WP super cache
  Het snel laden van jouw website is tegenwoordig steeds belangrijker. Niet alleen voor klanten, maar ook om gevonden te worden in Google. Zonder veel zelf in te hoeven stellen kun je met deze plugin jouw website veel sneller maken.
 5. Pagebuilder by Siteorigin
  Vaak voldoet een WordPress thema niet helemaal aan jouw eisen. Dan is er de Pagbuilder by Siteorigin. Met deze plugin kun je gemakkelijk een pagina samenstellen uit bouwblokken en de ideale landingspagina of homepage maken. En dat zonder zelf te kunnen programmeren.

Andere interessante plugins:

 • Loco Translate: voor gemakkelijk vertalen van een theme
 • Contactform 7: Een van de meest gebruiksvriendelijke plugins om formulieren te maken.
 • Google Tag Manager for wordpress: GTM toevoegen aan je website met veel voorgedefinieerde events
 • Ad Inserter: gemakkelijk advertenties toevoegen aan je website

Welke plugins gebruik jij graag?

Gebruik jij bovenstaande plugins? Zijn er daarnaast nog plugins die volgens jou niet mogen ontbreken in een wordpress installatie? Laat het weten via de reacties op dit artikel!

Mijn favoriete WordPress plugins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geef je hiervoor toestemming. Kies 'Instellingen wijzigen' voor meer informatie.
Annuleren