Nieuwe features: Is GooglePlus toch nog niet dood?

google plus

google plusAlweer lang geleden schreef ik een artikel waarom je als ondernemer GooglePlus toch zeker niet moest laten liggen. De laatste tijd was er van dat optimisme niet veel meer over. GooglePlus was voor interactie met klanten en prospects nauwelijks meer interessant. Alleen de koppeling naar de Business pagina’s, waarmee je als bedrijf invloed hebt op jouw bedrijfspagina in de organische resultaten van Google leek nog relevant, net als de kans om met jouw updates geïndexeerd te worden. GooglePlus als social media platform leek de strijd met Facebook dik te gaan verliezen en Google leek dat te accepteren.

Nieuwe updates in GooglePlus!

Verbaasd was ik dan ook dat deze week een artikel op GooglePlus werd gepubliceerd waarin nieuwe features binnen dit social media platform werden aangekondigd. Zou Google dan toch nog het vertrouwen hebben dat er markt is voor GooglePlus?

Wat is nieuwe in GooglePlus

Om te beginnen komt het platform met een nieuwe look&feel. Dit redesign moet het voor mensen makkelijker maken om elkaar te vinden en interessante onderwerpen te volgen. Een test met een preview van het design leverde direct een verdubbeling van de interactie op. Daarnaast komen er 3 nieuwe functionaliteiten beschikbaar.

  • Het wordt binnen GooglePlus mogelijk om foto’s en links aan reacties toe te voegen.
  • Het wordt voor community managers mogelijk om berichten eerst te keuren voordat ze geplaatst worden.
  • Er komt een nieuwe berichtenmanager waarin je jouw recente activiteiten kunt volgen.

Alle gebruikers gaan in de komende dagen om naar het nieuwe design, waarbij wel de mogelijkheid is voorlopig nog even te switchen naar de oude weergave.

GooglePlus wordt ook voor werkgevers

Naast deze nieuwe features voor gebruikers ontwikkelt Google ook een nieuwe service voor werkgevers: Google for Work. Hierin kunnen mensen binnen hetzelfde bedrijf gemakkelijker samenwerken.

Ga jij GooglePlus nu meer gebruiken?

Ik heb niet het idee dat GooglePlus nu direct een geduchte concurrent voor bijvoorbeeld Facebook gaat worden. Hiervoor is de achterstand inmiddels te groot. Ben je nog of al een gebruiker dan kunnen deze features je wel helpen. Ik heb wel het idee dat Google for Work aan kan slaan. Zeker als dit gecombineerd wordt met de bestaande services zoals Google Drive en de office applicaties van Google. Wat vind jij?

 

Nieuwe features: Is GooglePlus toch nog niet dood?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geef je hiervoor toestemming. Kies 'Instellingen wijzigen' voor meer informatie.
Annuleren