On-page SEO tips

on-page-seo-rel-author

De basis waarop een webpagina goed gevonden wordt in zoekmachines wordt bepaald door de manier hoe een pagina door een zoekmachine gelezen, of gecrawled, wordt. Dit wordt in online marketing vaak on-page seo genoemd. Er zijn heel veel experts, met heel veel theorieën, over hoe je dit het beste doet. Natuurlijk nemen ze daar de invloed van de aanpassingen in het zoekalgoritme in Google, de Panda en Pinguïn-updates, in mee. Maak jij een webtekst die aansluit bij de behoefte van de lezer, dan hoef jij weinig met deze theorieën te doen. Deze kwaliteit komt namelijk altijd bovendrijven. In dit artikel een aantal tips van Rand Fishkin van SEOmoz waarmee jij gegarandeerd bent dat ze ook altijd zullen blijven werken.

On-page SEO in 2012 en verder

On-page SEO gaat over volledige content

Waar we vroeger vooral bezig waren de juiste zoekwoorden in de juiste aantal op de juiste plaats te zetten is er nu een verschuiving zichtbaar. Het gaat niet meer alleen om de content op de pagina, maar vooral om het laten aansluiten van de content op de behoefte van de lezer. Hoe beter jij in staat bent het antwoord te geven op de vraag van de bezoeker hoe beter jij in de gratis zoekresultaten terug zult komen. On-page SEO gaat dus niet meer alleen om zoekwoorden, maar om jouw volledige content.

Laat jouw resultaat in de gratis zoekresultaten eruit springen

on-page-seo-rel-authorHet gaat tegenwoordig niet meer alleen om hoog in de zoekresultaten komen, maar juist om op te vallen. Maak vooral gebruik van author links, zodat jouw foto bij de zoekresultaten staat. Schrijf een titel en metabeschrijving die niet alleen het keyword bevatten, maar aantrekkelijk genoeg zijn om te delen. Gebruik het alsof je een advertentie voor jouw website op internet zet.

Maak websites snel en responsive

on-page-seo-responsiveOndanks dat steeds meer mensen breedband internet hebben blijven we verwachten dat websites snel laden. Het is daarom belangrijk om jouw content zo slank mogelijk te maken. Daarnaast ontkom je er niet meer aan om voor mobiele devices een responsive design te maken. Alle overbodige elementen hoeven dan niet meer geladen te worden. Deze toename in snelheid gaat jou een betere positie in de zoekresultaten opleveren.

Maak jouw content deelbaar (en het waard om te delen!)

Zorg dat jouw content zo goed is dat lezers dit willen delen. En net zo belangrijk: Maak de content klaar om te delen. Zorg voor een afbeelding in het juiste formaat als je gedeeld wilt worden op Facebook of Pinterest. Zorg voor een aansprekende titel als je wilt delen op Twitter. Maak het jouw lezer zo gemakkelijk mogelijk!

Old-school on-page SEO werkt nog steeds (een beetje!)

Bovenstaande tips zijn nuttig en vaak zelfs noodzakelijk om hoog te scoren in Google, maar laten we niet vergeten dat de oude regels van on-page SEO nog steeds werken, en nodig zijn om de basis van jouw pagina goed te krijgen. Je wilt natuurlijk nog steeds dat jouw keywords voorkomen in de tekst, en op de plaatsen waar het de lezer opvalt. Alt-tags bij afbeeldingen zijn nog steeds nodig (al was het maar voor slechtzienden die anders niet weten wat voor afbeelding ze zien). En het opnemen van de keywords in de url levert nog steeds anchor-punten op als naar jou wordt gelinkt.

Volg je deze tips op, dan zul je zien dat jouw pagina vaker hoog in Google zal komen, EN dat er meer op geklikt zal worden! Heb jij nog on-page SEO tips die in 2013 het verschil gaan maken? Laat het me dan via de reacties weten!

On-page SEO tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geef je hiervoor toestemming. Kies 'Instellingen wijzigen' voor meer informatie.
Annuleren