Online marketing voor je webshop

online marketing webshop

Je webshop staat als een huis. Je hebt een assortiment waarmee jij zeker gaat scoren bij je doelgroep en toch loopt het nog niet storm. Dat is balen maar niet heel raar. Je moet namelijk wel je doelgroep gaan vertellen dat jouw webshop bestaat en waarom ze bij jou de beste producten voor de beste prijs kunnen krijgen. Daar gaat online marketing voor webshops je bij helpen. In dit artikel laat ik je zien hoe jij van jouw webshop een groot succes gaat maken. En ow ja, goede webshop software maakt het runnen van je webwinkel een stuk makkelijker

De basis op orde

Om een succesvolle webshop neer te kunnen zetten is het belangrijk om de basis op orde te hebben. Maar wat houdt dat dan in? Wil je succesvol zijn met je webshop dan is het belangrijk dat bezoekers van jouw webshop hun weg makkelijk kunnen vinden. Daarvoor zorg je voor een goede navigatie en natuurlijk een zoekfunctie. Ook is het belangrijk je aan de richtlijnen voor SEO te houden. Niet alleen wordt je webshop dan ook beter gevonden in de zoekmachines van Google, ook als je Adwords in gaat zetten helpt je dit. Goede webshop software zorgt ervoor dat je dit automatisch goed doet.

Online marketing voor jouw webshop inzetten

Heb je jouw website eenmaal staan dan kun je aan de slag met het promoten van je webshop. Ik laat je nu een aantal mogelijke middelen zien die je hiervoor kunt inzetten.

Adverteren

Adverteren is de makkelijkste manier om snel bezoekers naar je website te krijgen. Het is ook direct de duurste manier. Je betaalt mensen om naar je website te komen. Dit kun je via verschillende platformen doen. De meest bekende voor webshops zijn Google Shopping en Google Adwords. Ook kun je tegenwoordig via veel social media platformen adverteren, maar daarover meer.

Bij de advertentieplatformen van Google betaal je per klik van een bezoeker naar je website. Wil je dit inzetten dan zal je moeten uitrekenen of de kosten die je betaalt voor het bezoeken naar je website opwegen tegen de winst op de verkochte producten.

Online marketing webshopSocial media

Heel veel webshops zijn succesvol door het inzetten van social media om bezoek naar hun website te krijgen. Dit kun je doen door een community van geïnteresseerden op te bouwen. Hierbij begin je vaak bij het aansluiten van familie, vrienden en bekenden en hen te vragen hun netwerk te attenderen op jouw webshop. Zo ontstaat een olievlek waarmee je steeds meer potentiele kopers bereikt. Om het groeien van je community te versnellen kun je ook adverteren via social media. Je kunt dit inzetten om je aantal volgers te vergroten of om mensen direct naar je website te verwijzen.

Affiliate marketing

Een andere manier om bezoekers naar je website te krijgen is het inzetten van affiliates. Dit zijn andere mensen die op hun website of social media kanaal een link opnemen naar jouw website en zo jouw webshop promoten. Voor elk verkocht product via hun link krijgen zij dan een vergoeding. Als jij ervoor zorgt dat het bedrag dat jij per verkocht product lager maakt dan jouw winst op het product maak jij natuurlijk winst.

Bonustip: Lokale SEO

Door je aan de regels van SEO te houden is de kans dat de zoekmachines van Google je vinden groter. Heb je lokale bekendheid als webshop of een of meerdere afhaalpunten dan kun je hier met lokale SEO nog een boost geven. Door jezelf lokaal te promoten via een Google Mijn Bedrijf account kun je mensen die naar jouw product op zoek zijn en in jouw buurt wonen sneller naar je webshop krijgen. Dubbele winst dus, want je hoeft minder geld uit te geven aan adverteren en je bouwt sneller aan je lokale ambassadeurs!

Op naar succes met je webshop!

Wil jij meer succes halen met je webshop kies dan voor de juiste webshop software en start met online marketing. Dat gaat je zeker lukken, en kom je er niet helemaal uit? Laat je dan vooral helpen door een expert!

Online marketing voor je webshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geef je hiervoor toestemming. Kies 'Instellingen wijzigen' voor meer informatie.
Annuleren