SEO tips: 5 factoren waarom jouw SEO faalt

seo tips laadtijd verlaagt conversie

Wil je dat jouw pagina goed gevonden wordt in Google dan is het in eerste instantie goed om je on-page SEO in orde te hebben. De eerste stap in zoekmachineoptimalisatie is dan gezet. Daarnaast is natuurlijk een goede linkbuilding strategie nodig. Alleen kun je nog zo goed je best hebben gedaan, als de technische inrichting van jouw website niet goed is dan zal jouw website niet gevonden worden. In dit artikel 5 SEO tips om de technische inrichting van jouw website te verbeteren.

Hieronder de SEO tips:

 1. Geef geen parameters mee in de url

  Is jouw website dynamisch, bijvoorbeeld een blog, dan moet je bij het oproepen van een pagina meegeven welke pagina dat is. Je kunt dit doen door een id mee te geven achter het vraagteken. Deze url’s zijn niet herkenbaar voor bezoekers, en zeker niet voor SEO. Je hebt op deze manier een grote kans dat niet al jouw pagina’s worden geïndexeerd, of nog erger, als jouw website wordt beschuldigd van dubbele content. Werk daarom liever met permalinks. Gebruik hiervoor software om url’s te herschrijven, zoals mod_rewrite. Gebruik je WordPress als cms, dan zit dit er al standaard in.

 2. Wees gematigd met het gebruik van javascript, flash, iframes, ajax en silverlight

  Al deze genoemde tools en technieken zorgen ervoor dat de bezoeker een betere ervaring heeft op jouw website. Voor zoekmachineoptimalisatie is het echter desastreus. Door alle code, die niets met de inhoud te maken heeft, wordt het beeld van de site sterk getroebleerd. Wees dus zuinig met dit soort technieken, en kijk of je  alternatieven hebt. Wil je weten hoe een zoekmachine naar jouw website kijkt, kijk dan eens via een tekstbrowser, zoals Lynx. Deze toont alle tekst(componenten) van een website.

 3. Gebruik alt teksten in afbeeldingen

  Afbeeldingen werken vaak erg goed om jouw bezoekers te laten zien waar jouw content over gaat. Zoekmachines hebben hier echter veel meer moeite mee. Zij kunnen het plaatje niet bekijken en zijn dus afhankelijk van de tekst eromheen, en de alt tekst. Plaats afbeeldingen dus altijd in de buurt van waar de afbeelding over gaat, en gebruik een goede omschrijving. Hiermee help je zoekmachines om jouw content beter te begrijpen.

 4. Heb je een website in verschillende talen, gebruik dan de juiste url structuur

  Sommige websites worden in meerdere talen gemaakt. Er zijn verschillende manieren om dit in jouw sitestructuur goed te regelen. Je kunt dit doen door te werken met verschillende TLD’s , verschillende subdomeinen of zelfs verschillende directories. Los het in ieder geval niet op door de locatie via het ip-adres te bepalen of via een variabele die je meegeeft aan de url.

 5. Zorg dat je website snel laadt!

  Niet alleen doe je jouw bezoeker een plezier met een website die snel geladen wordt, ook Google wordt er erg blij van. Niet voor niets is laadtijd van een website een van de factoren die de positie in de zoekmachine bepaalt. En niet te vergeten wat de verhoogde laadtijd met jouw conversie doet. In een eerder artikel liet ik al zien dat elke seconde die jouw pagina erover doet om geladen te worden jou 7% conversie kost!seo tips laadtijd verlaagt conversie

Voor mij is, vooral ook door het conversieverlies, de laatste van de SEO tips de belangrijkste. Dit is ook de tip waar jouw bezoekers zelf de meest baat bij hebben! Zeg nou zelf, hoe lang blijf jij wachten op een pagina die geladen moet worden?

SEO tips: 5 factoren waarom jouw SEO faalt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geef je hiervoor toestemming. Kies 'Instellingen wijzigen' voor meer informatie.
Annuleren