De kracht van Twitter zoeken

twitter-zoeken-ecursus

twitter-zoekenTwitter is één van de grootste sociale netwerksites wereldwijd. Twitter biedt de mogelijkheid om korte tekstjes te versturen van maximaal 140 tekens. Wereldwijd heeft Twitter miljoenen gebruikers waaronder veel politici, beroemdheden en natuurlijk ook ondernemers. Met Twitter zoeken kun jij mensen of onderwerpen die je interessant vindt volgen. Hiermee krijg je vaak sneller en beter overzicht in de onderwerpen die voor jou relevant zijn.

De kracht van Twitter

Social media wordt steeds belangrijker om interactie te creëren met jouw doelgroep. Ze vertellen jou wat hen bezighoudt, en ze verwachten dat jij ook relevante informatie deelt. Het enige probleem is dat Twitter heel veel informatie heeft. Binnen Twitter zoeken is dan noodzakelijk om de voor jou relevante informatie hieruit te destilleren. Je doet dit bijvoorbeeld door binnen Twitter gebruik te maken van de zoekbox. Je vult hierin een woord, en alle berichten waar dat woord in voorkomt worden getoond.

Binnen Twitter zoeken op trending topics

twitter-zoeken-hashtagBinnen twitter zijn bepaalde woorden of afkortingen populair. Dit worden de trending topics genoemd. Deze worden vaak voorafgegaan door een hashtag (#). Op woorden met een hashtag ervoor kun je klikken. Je krijgt dan direct alle berichten met die hashtag erin terug. Heb je eenmaal een interessant onderwerp gevonden met Twitter zoeken, zorg dan dat je deelneemt aan de interactie rondom dit onderwerp. Hierdoor zal jouw status binnen dat onderwerp toenemen.

 

twitter-zoeken-ecursus

Andere handige tools voor Twitter zoeken

Je hoeft niet per se ingelogd te zijn op www.twitter.com om binnen berichten te kunnen zoeken. Je kunt dit ook doen vanuit een applicatie zoals Tweetdeck of Hootsuite. Beide applicaties geven de mogelijkheid om 1 of meerdere twitteraccounts in te openen. Je kunt in deze applicaties filters maken en opslaan, zodat je jouw zoekopdrachten elke keer als je de applicatie opent standaard in beeld hebt. Zo wordt binnen Twitter zoeken wel erg gemakkelijk.

Een andere manier om binnen Twitter te zoeken is door gewoon de zoekmachine van Google te gebruiken. Vul in de zoekbalk eerst twitter in, gevolgd door waar je binnen Twitter op wilt zoeken. Je krijgt dan in de zoekresultaten de belangrijkste berichten waarin jouw zoekwoord voorkomt terug. Hiermee kun je vooral snel even rondkijken in Twitter.

Hoe haal jij het meeste uit Twitter zoeken?

Hoe gebruik jij Twitter zoeken om het meeste uit deze mooie social media tool te halen? Laat het me weten in de reacties. Alvast dank.

De kracht van Twitter zoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geef je hiervoor toestemming. Kies 'Instellingen wijzigen' voor meer informatie.
Annuleren