Youtube: De kracht van videomarketing

video-marketing

Met het inzetten van video’s op je website ontsluit je een nieuwe manier van informatie geven aan je bezoekers. Video’s zijn persoonlijk en je kunt er emotie mee doorgeven. De bekijker van jouw video leest namelijk niet alleen de tekst, maar ziet ook jouw enthousiasme. Daarnaast geeft het een stukje vertrouwen. Doordat men een gezicht achter de video ziet heeft men het idee dat er iemand is die aangesproken kan worden.

Youtube is de tweede grootste zoekmachine

Filmpjes die je op jouw website zet kun je heel gemakkelijk ook plaatsen op een videosite zoals Youtube. Het voordeel hiervan is dat je hiermee op een simpele manier ook een hele grote zoekmarkt aanboort. Youtube is namelijk na Google de tweede grootste zoekmachine en de resultaten van Youtube worden op de eerste pagina van de organische zoekresultaten van Google vermeldt. Dit levert dus nog meer verkeer naar jouw website op!

Interessante video’s worden doorgestuurd

video-marketing

Het is op dit moment heel erg hip om content die je interessant vindt te delen met je vrienden. Dit gebeurt via Twitter, op Facebook, Hyves en alle andere social media. Video leent zich hier uitstekend voor. Je hoeft alleen de url door te sturen en iedereen kan de film bekijken en als de video van een bekende komt dan is het bijna altijd succes verzekerd dat deze bekeken wordt!

Maak dus video’s!

Het maken van een videofilmpje is niet zo heel ingewikkeld. Iedereen met een camera kan dit. Het is echter de kunst om filmpjes te maken die mensen interessant vinden. Hiervoor moet je je inleven in jouw doelgroep en bedenken op welke toon jij ze moet aanspreken en wat ze willen horen en zien over jou en jouw product.

Gratis hulp?

Als je graag op weg geholpen wilt worden met het maken van filmpjes dan is er sinds kort deze gratis online webinar. Hierin leer je in een aantal uur hoe jij het meeste uit Youtube kunt halen. Kijk gerust, het is geheel vrijblijvend!

Dit artikel is onder andere geïnspireerd op een artikel van Frankwatching over videomarketing.

Youtube: De kracht van videomarketing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geef je hiervoor toestemming. Kies 'Instellingen wijzigen' voor meer informatie.
Annuleren